Погледнете кратки документарни филмови

Голема, ужасна кинеска тајна
Фалун Гонг: Поглед одблиску

Гласови на поддршка

Вести во фокус

Српските практиканти на Фалун Гонг приведени пред посетата на Кси Џинпинг

Српскa практикантка на Фалун Гонг држи транспарент пред кинеската амбасада во Белград (Minghui.org, 2019.) ЊУЈОРК - Српската полиција приведе шест практиканти на Фалун Гонг и двајца роднини пред посетата на Кси Џинпинг на Белград во вторник, 7 мај. Практикантите потоа беа ослободени вечерта на 8... ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Рускиот суд нареди жена да биде притворена речиси два месеци поради вежбање Фалун Гонг

Наталија Миненкова ЊУЈОРК - На 4 мај, судија од Окружниот суд Тушински во Москва нареди практикантката на Фалун Гонг во Русија, 46-годишната Наталија Миненкова, да биде задржана во притвор на еден месец и 25 дена. Нејзиниот случај е во тек на истрага, а потоа се соочува со судење и потенцијална... ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Основачот на Фалун Гонг објави статија: „Зошто постои човештвото“

Забелешка на уредникот: Ова е ретка, јавна статија од основачот на Фалун Гонг, г-дин Ли Хонгџи, поднесена до Фалунинфо Центарот за објавување до неговата читателска публика. Статијата дава увид во духовниот, метафизички поглед на светот на духовната практика, како и актуелното размислување за... ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Бидете информирани. Пријавете се за нашитe вести и билтени.

Сведоштвa
"Имаше многу крв. Крвта течеше од носот и устата, а тапанчињата ми беа уништени."
Г-ѓа Ванг, поранешна учителка, е една од милионите практичари на Фалун Гонг, кои биле разделени од своите семејства и мачeни затоа што одбиле да се откажат од својата вера.
Прочитајте ја нивната приказна